Koken is weer hip

Na al meer dan een jaar in de ban te zijn geweest van het corona virus, zijn er de afgelopen weken weer steeds meer dingen mogelijk. We kunnen weer winkelen zonder afspraak, kunnen lekker naar een restaurant en ook thuis mogen weer meer mensen ontvangen worden. Dit laatste vond ik vooral extra fijn om te horen. Ik vind het natuurlijk super om naar een restaurant te gaan met vrienden of familie. Echter heb ik het afgelopen jaar zoveel tijd thuis besteed dat ik genoodzaakt was om ook weer meer te gaan koken. Vroeger leek dit een opgave, maar het afgelopen jaar ben ik het steeds leuker gaan vinden. En dit lijkt voor veel mensen te gelden. Zelf koken en bakken lijkt weer helemaal hip te zijn. Door de maanden heen heb ik een aantal gerechten (naar mijn idee) geperfectioneerd en zodoende wil ik ook graag vrienden en familie uitnodigen om hier samen van te genieten. In deze blog bespreek ik de gerechten die ik het afgelopen jaar veel gemaakt heb.

Toetjes

Aan het begin van de corona crisis leek iedereen brood en pizza te willen bakken. Het gist was in de supermarkten vrijwel altijd uitverkocht en ook de bloem leek niet aan te slepen. Mensen waren ook echt aan het hamsteren. Ik had echter juist een behoefte aan zoete gerechten en zodoende was ik in de weekenden vaak in de weer om een taart te maken of lekkere toetjes te creëren. Zo heb ik in die periode vaak een monchoutaart gemaakt, die binnen het gezin zeker in de smaak viel. Ook heb ik vrij vaak chocolade mousse gemaakt, zowel de pure- als de melkchocolade variant. Daarnaast hebben we een kleine chocolade fontein gekocht, waar de kinderen vooral fan van zijn.

Hartig

De afgelopen maanden is mijn voorkeur enigszins veranderd en lijk ik juist meer zin in hartig voedsel te hebben. Zo sluiten we het diner in de weekenden vaak af met een kaasplankje. Zelf ben ik een fan van boerenkaas, terwijl mijn partner meer van de oude kaas houdt. Online kaas bestellen is gelukkig een mogelijkheid, waardoor ik geeneens naar de supermarkt hoef voor onze lekkere hapjes. Qua hoofdgerechten maak ik vaak pasta, zo heb ik ook de populaire TikTok feta pasta uitgeprobeerd. Deze is zeker aan te raden, hij is verbazingwekkend vers qua smaken. Als ik veel tijd heb kies ik ervoor om lasagne te maken of zelf pasta te maken. Ook maak ik vaak burrito’s.

You May Also Like