Hoe ziet de perfecte avond routine eruit?

Ben jij iemand die in de avond meestal maar slecht in slaap komt en die echt geen idee heeft hoe je nou je dag het beste af kunt sluiten? Dan helpen wij je hier graag bij. Het is namelijk zo dat het hebben van een avond routine vele voordelen heeft. Als eerst kun je door het hebben van een avond routine een ritme in je dag brengen die ervoor kan zorgen dat jij elke avond fijn en gemakkelijk naar bed kunt gaan. Ook zorgt een avond routine ervoor dat je echt even een momentje voor jezelf hebt, waardoor je even kunt reflecteren op de dag om op deze manier je hoofd vast leeg te maken om zo lekker te kunnen slapen. Ook gaat je lichaam na een tijdje door hebben hoe jouw avond routine in elkaar zit en weet je lichaam eerder dat het zich klaar kan gaan maken om te gaan slapen. Hierdoor kom je vaak makkelijk in slaap en krijg jij dus een betere nachtrust. Kortom meer dan genoeg redenen om eens op zoek te gaan naar jouw perfecte avond routine.

Neem een lekkere warme douche 

Een goede manier om je avond routine te beginnen, is door even een heerlijke warme douche te nemen. Als je gaat douchen ontspant je lichaam even helemaal en je kunt even helemaal opwarmen. Tijdens het douchen kun je door bijvoorbeeld Moroccanoil goed zorgen voor je haar, want shampoo Moroccanoil zorgt voor mooi volume in je haar en is geschikt voor fijn tot normaal haar. Ook kun je even je huid goed schoonmaken, zodat jij helemaal schoon je bed in kunt gaan.

Verzorg je huid

Zodra je uit de douche komt kun jij even je tandenpoetsen en je huid verzorgen. Je huid is net helemaal schoon, dus je kunt nu goed nachtcrème aanbrengen om met een heerlijke zachte huid naar bed te gaan. Ook kun je lekker je pyjama aandoen en richting bed gaan. Zorg dat je niet meer te veel drinkt, zodat je niet elke keer je bed uit moet om naar de wc te gaan.

Schrijf je gedachten in een boekje 

Het is dan tijd om lekker in je bed te gaan zitten. Je kunt dan nog even in een boekje schrijven over je dag. Schrijf op wat je meegemaakt hebt en welke inzichten je hebt gehad. Schrijf vooral alles even op wat je kwijt moet. Als je ergens mee zit dan is het verstandig om dit op te schrijven, omdat je hier anders de hele nacht over gaat liggen nadenken. Na het schrijven kun je dan heerlijk met een fijn gevoel gaan slapen.

 

You May Also Like