spouwmuurisolatie kosten

De voordelen van spouwmuurisolatie!

Spouwmuurisolatie het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een hip huis. Toch kan het geen kwaad om eens over een spouwmuurisolatie na te denken. Heb je bijvoorbeeld last van hoge stookkosten of ben je op zoek naar een manier om een steentje bij te dragen aan het milieu? Vul dan je muur op met isolatiemateriaal waardoor je huis beter geïsoleerd wordt. Wanneer je jouw spouwmuren opvult met isolatie, dan ben je tijdens de winter beter in staat om jouw huis warm te houden. Tijdens koude dagen ontsnapt er minder warmte via de muren en gaat u milieubewuster om met uw verbruikte energie. Benieuwd wat een spouwmuurisolatie nog meer kan opleveren? Lees dan snel mijn blog over alles wat met dit type isolatie te maken heeft!

Verhoog je wooncomfort

Met het isoleren van je spouwmuren houd je de warmte binnen maar ook zorgt het ervoor dat je in de zomer de warmte buiten houdt. De isolatie zorgt ervoor dat je huis lekker koel blijft terwijl buiten de tropische temperaturen worden aangetikt. Voor de warme buitenlucht is namelijk bijna onmogelijk om door de muren een woning binnen te komen. Naast het verhogen van jouw wooncomfort is spouwmuurisolatie ook nog eens een gemakkelijk en snel proces. Door kleine boorgaatjes wordt isolatiemateriaal in de muur gespoten en dit is meestal binnen een dag gebeurd. De spouwmuurisolatie kosten vallen daarbij ook nog eens enorm mee. Ook zorgt de isolatie voor een verbeterde akoestiek en zorgt ervoor dat het geluid binnenshuis blijft. Hou je van een feestje met lekkere harde muziek? Dan heb je nooit meer klagende buren als jij lekker muziek aan het luisteren bent!

Goed voor gezondheid en de portemonnee

Verschillende investeringen voor jouw huis kunnen vaak hoog oplopen. De spouwmuurisolatie kosten zijn een stuk goedkoper en in sommige gevallen is het zelfs mogelijk om hier een subsidie voor te krijgen. Daarnaast is een isolatie ook nog eens goed voor je gezondheid. De temperatuur schommelt stukken minder en de isolatie zorgt voor een lagere luchtvochtigheid in huis. Schimmels krijgen minder kans en de spouwmuurisolatie draagt direct bij aan een gezonder klimaat in huis. Ook het milieu help je een handje want je hoeft de verwarming stukken minder aan te zetten. Daarnaast wordt de uitstoot van CO2 aanzienlijk verminderd en wordt het verbruik van schaarse brandstoffen een stuk lager. Een hip, duurzaam en voordelig huis? Overweeg dan een spouwmuurisolatie met alle voordelen die je daarbij krijgt.  

You May Also Like