Een hippe rondreis door Bali

Op de belangrijkste eilanden van de Indonesische archipel, Java en Bali, vind je in de prachtige natuur grote tuinen, oude tempels, mooie stranden, rijstterrassen en theeplantages. In dit artikel maak je kennis met de spirituele kant van Bali. Je krijgt uitleg over de Canan Sari, het dagelijkse offer dat door de Balinese hindoes gebracht wordt. Daarnaast is er de Titra Empul tempel, gebouwd rond de geiser van Tampaksiring, waar je ook kennis kunt maken met de reinigingsrituelen. Van het hele eiland komt men hierheen om zich onder te dompelen in het heilige water. Niet te missen dus als je jouw rondreis Bali gaat ondernemen!

Prachtig Indonesië

Het uit meer dan 17.000 eilanden bestaande Indonesië is een betoverende reisbestemming. Tijdens deze reis ontdek je twee van deze juweeltjes, namelijk Java en Bali. Historische stadjes, smaragdgroene sawa’s, de ontzagwekkende Borobudur, vruchtbare plantages en adembenemende vulkanen wisselen elkaar af. Vanuit Padang Bai in Bali kun je de boot nemen, via de Gili eilanden, naar Lombok (Sengigi). Je kunt ook van Bali naar Lombok vliegen via Lombok International Airport. De boot is echter veel goedkoper en ook leuker.

We rijden vandaag door het bergachtige binnenland naar de noord westkust van het eiland naar het kustplaatsje Pemuteran. Onderweg komen we door een schitterende natuur en bij Munduk gaan we wandelen naar de waterval en langs schitterende uitzichtpunten over de groene vallei. Een heerlijke plek om de benen te strekken. In de namiddag komen we aan bij ons resort in Pemuteran. Pemuteran ligt aan zee in het relatief onbekende noordwesten aan de rand van het West Bali Nationaal Park. We verblijven drie nachten in Pemuteran.

Onze rondreis door Bali

Vandaag is ter vrije besteding. Ook kun je vandaag per wheel drive vandaag het oosten van Bali verder verkennen. Je maakt kennis met het echte dorpsleven in dit deel van het eiland. De bewoners hier werken veelal op de salak plantages. De salak, ook wel slangenvrucht genoemd is een smakelijke palmvrucht. Je ziet de plantages en de prachtige uitzichten over dit oostelijk deel van Bali. De plaatselijke bevolking zal jou laten zien hoe de salak geoogst wordt en zal je zeker salak aanbieden. Je zult volop genieten en zeker ook van het enthousiasme van de lokale bevolking.

Het Indonesische eiland Bali spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. Het is een tropisch paradijs dat bezoekers heel wat te bieden heeft. Je vindt er indrukwekkende watervallen te midden van exotische regenwouden, eeuwenoude tempels, in mist gehulde bergen en idyllische zandstranden Maar ook het uitgangsleven heeft er een plek. Hier is dus écht voor ieder wat wils, en net dat maakt Bali het meest bezochte Indonesische eiland.

You May Also Like