vakantie

De charmes van Europa

De tijd is weer aangebroken dat veel mensen hun koffers pakken en vertrekken op vakantie naar het buitenland. Sommigen blijven liever dicht in de buurt bij huis. Anderen reizen het liefst zo ver mogelijk van het Nederlandse kikkerlandje vandaan. De bestemmingen zijn tegenwoordig eindeloos en niets is te gek. Een wereldstad bezoeken, trekken door Zuid-Amerika, backpacken in Azië of gewoon lekker de zon opzoeken ergens in Europa. Elk soort vakantie heeft zijn eigen charmes en zo ook de landen en plaatsen die daar bij horen. Maar wat zijn voorbeelden van die charmes van ons eigen Europa in de tijd van de hedendaagse eindeloze mogelijkheden?

Noord, Oost, Zuid & West

Europa is een continent met veel verschillende soorten culturen en klimaten gemixt. Het zuiden van Europa is al heel lang populair door het aangename klimaat en de ontelbare stranden en mooie hotels. In de afgelopen tijd zijn ook andere delen van Europa in populariteit gestegen. Denk bijvoorbeeld aan de Scandinavische landen in het noorden, Oostbloklanden in het oosten en de nog nauwelijks ontdekte pareltjes als Kroatië of Macedonië.

Verschillende charmes

Terwijl in het zuiden van Europa vaak de stranden van Portugal, Spanje, Italië, Zuid-Frankrijk en Griekenland worden bezocht voor de vakantie met verblijf in appartementen of luxe hotels, worden in het oosten de stedentrips populairder naar bijvoorbeeld Boedapest, Boekarest, Moskou of Krakau. In de noordelijke Scandinavische landen zijn de steden van Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland in trek. Verder wordt ook de ongerepte natuur veelvoudig opgezocht. Ook IJsland stijgt op de wenslijst van vele reizigers, door de mooie en uitzonderlijke natuur, wat toch dichterbij is dan wordt gedacht. De nog nauwelijks ontdekte pareltjes zoals Kroatië en Macedonië hebben ook erg veel te bieden. Namelijk van bijzondere steden tot prachtige stranden en meren die nog niet bezocht worden door toeristen.

Het is niet alleen de natuur en de steden zelf die Europa zo aantrekkelijk maken. De diversiteit aan culturen maken elke bestemming uniek. Op culinair gebied valt er heel veel te proeven. Denk aan Griekse gyros en Franse kazen. Ook de rijke geschiedenis van de landen individueel en de relatie tot elkaar zijn erg indrukwekkend. De landen zijn elk gevuld met oude kerken, inspirerende musea en heel veel lokale winkeltjes met unieke producten die je uiteraard mee terug neemt als souvenir!

Waar ga jij naartoe?

Het is duidelijk dat er eindeloze mogelijkheden zijn voor het reizen. Europa heeft zelf veel diversiteit en mooie bestemmingen te bieden. De vraag die als gevolg over blijft is: welke bestemming kies jij voor jouw vakantie volgend jaar?

You May Also Like