De mooiste plekjes van Kroatië

Kroatië is in de laatste jaren steeds populairder geworden onder de Nederlandse vakantiegangers, en zo gek is dat eigenlijk niet eens. Kroatië heeft namelijk meer te bieden dan je denkt! Van hagelwitte stranden met een helderblauwe zee tot mooie cultuur in de oude steden. Voor ieder wat wils dus! Ben je van plan om een vakantie te boeken naar Kroatië of heb je er al op de planning staan? Lees dan snel verder voor de mooiste locaties die je echt niet mag missen!

De kust

De kust van Kroatië is favoriet onder veel toeristen. Voor de kust van het land zijn meer dan 1.000 eilanden te vinden. Je vindt er allerlei soorten stranden en juist die diversiteit maakt het erg aantrekkelijk. Huur eens een motorboot of kajak om de beste verborgen stranden te vinden. Het kleine eiland Biscovo is een aanrader, net als het eiland Brac.

Porec

Porec is één van de meest belangrijke plaatsen in het land. Dit stadje heeft een geschiedenis van maar liefst 2.000 jaar oud. De meest populaire bezienswaardigheid in deze plaats is de Eufrasiusbasiliek met zijn prachtige mozaïeken uit de 6e eeuw, dat sinds 1997 op de Werelderfgoed Lijst van UNESCO staat. Dichtbij dit plaatsje vind je de Grot van Baredine. In deze grot tref je diverse stalactieten en stalagmieten aan. Verder is het Maraforplein leuk om te bezoeken en natuurlijk kan een wandeling door de oude stad van Porec ook niet ontbreken, want dat is al een bezienswaardigheid op zich. Als je een Kroatie Pula vakantiehuis hebt heb je heel veel geluk want dan hoef je geen accommodatie meer te zoeken. Anders kan je een appartement Porec huren voor een fijne plek om te overnachten.

Dubrovnik

Dubrovnik is een van de mooiste steden in Kroatië. Je vindt er tal van historische bouwwerken, huizen die allemaal van die fotogenieke terracotta daken hebben, de bloedmooie fel blauwe zee is nooit ver weg en simpelweg verdwalen is hier een feestje. De indrukwekkende historische gebouwen nodigen uit om de stad meteen te verkennen. Dit kan je makkelijk in een tweetal uurtjes doen met een wandeling op de stevige omwallingen die de stad al eeuwenlang beschermen. Er zijn drie punten waar je de muren kunt beklimmen: de St. Saviour’s Kerk, de St. Luke’s Kerk en naast het Maritiem Museum bij het fort van St. Ivan. Kortom, genoeg redenen om het mooie Kroatië een keer te bezoeken toch? Kroatië heeft de beste temperaturen in de periode van juni tot september. Maar je kan er natuurlijk heen wanneer je zelf maar wilt!

You May Also Like