Expats verhuur en verhuur eigen woning: zo zit dat

Zowel de huur als de belasting voor huisverkopers wordt gebruikt om de verkoop van het onroerend goed te stimuleren. Dit maakt expats verhuur een interessante optie.  Er is ook een soort stimulans in die zin dat de betaalde belastingen worden verrekend in de prijs van het onroerend goed. Hoe zit het precies met de belasting en verhuur eigen woning? Lees snel verder voor het antwoord op al je vragen als het aankomt op het verhuren van je eigen woning voor bijvoorbeeld expats.

Expats in Nederland

Eerst even iets over expats. Dit zijn mensen die voor hun werk tijdelijk naar het buitenland verhuizen. Wist je dat 20 procent van de immigranten buiten Europa een zogeheten ‘kennismigrant’ is?  In Nederland varieert het aantal expats, afhankelijk van hun loon, van 39.000 tot 75.000. Een op de vier expats is afkomstig uit Engeland en Duitsland, maar er zijn ook veel Indiërs en Polen. Verreweg de meeste expats wonen in de Randstad. Overweeg je expats verhuur, dan kun je dan ook het beste terecht in de grote steden.

Belastingen en expats verhuur

Nu even iets over belasting. De zogeheten ‘home sales tax’ is een populaire stimulans voor mensen die expats verhuur of verhuur eigen woning overwegen. Dit is belasting die wordt betaald wanneer het pand wordt verkocht.  Een belasting voor huisverkopers  geldt voor een bepaalde periode waarin de belastingen moeten worden betaald. Maar er zijn twee dingen op te merken hier. Ten eerste moet een belasting voor huisverkopers volledig worden betaald voordat het pand kan worden verkocht en ten tweede wordt het belastingkrediet niet teruggegeven.

Verhuur eigen woning: handige tips

Huur is een ander soort belasting die moet worden betaald. Dit is altijd een rentevoet die door de markt wordt bepaald. Zo kan bijvoorbeeld een huis met drie slaapkamers een huurprijs van 1000 per maand hebben. Bij een verhuur eigen woning mag je soms ook een huur van 950 of 1050 euro rekenen, afhankelijk van de omstandigheden. Wil je graag een eigen woning verhuren? Bij deze nog een aantal handige tips:

  • Verwijder achterstallig onderhoud: Daarmee voorkom je ergernissen onder de nieuwe huurders.

  • Zorg voor een mooie presentatie van je woning: Maak zowel online- als offline een goede indruk

  • Bepaal een verhuurprijs die realistisch is

  • Stel een professioneel huurcontract op: Daarmee schep je zekerheid voor beide partijen en voorkom je problemen achteraf

  • Richt je woning zo neutraal mogelijk in: Maak een woning schoon en overzichtelijk, gebruik niet te felle kleuren, geen opvallende prints en haal persoonlijke bezittingen weg.

You May Also Like