Verduisterende gordijnen voor thuis

Gordijnen spelen een grote functionele rol. Het is dan ook erg belangrijk dat je de juiste gordijnen in iedere kamer van het huis hebt hangen. In de woonkamer zal je bijvoorbeeld sneller genoegen nemen met gordijnen die minder groot zijn en weinig opvallen, zoals de vouwgordijnen. In de slaapkamer is het dan weer erg belangrijk dat de zon niet door de gordijnen heen kan gaan komen. Je wil namelijk niet te vroeg wakker worden doordat er zonlicht door de gordijnen heen aan het schijnen is. Bovendien kan je de gordijnen in diverse soorten en stijlen krijgen, maar ook de kleuren van gordijnen kunnen een grote rol spelen. Kies dus altijd voor een gordijn dat past bij het interieur en de kamer.

Verschillende soorten gordijnen

Het meest voorkomende type raamgordijnen zijn de vouwgordijnen. Ze zijn gemakkelijk op te hangen en kunnen met behulp van een stang op en neer worden gerold. De vouwgordijnen hebben een breed scala aan kleuren, maten en vormen. Je kunt kiezen uit veel verschillende materialen, zoals katoen, zijde of polyester. Een ander type zijn de plisségordijnen. Ze zijn zo ontworpen dat ze plooien creëren waardoor ze eruitzien alsof ze plooien hebben. Ook zijn er overgordijnen verduisterend, deze soorten gordijnen zijn vooral geschikt om op te hangen in de slaapkamer. 

Gordijnen in de slaapkamer

In de slaapkamer moet je een gordijn kiezen dat het zonlicht niet doorlaat. De gordijnen in de slaapkamer moeten dik zijn, zodat ze het licht van buitenaf kunnen blokkeren. Je kunt gordijnen ook in verschillende kleuren en stijlen krijgen, maar het is belangrijk dat je een gordijn kiest dat past bij het interieur en de ruimte. Er zijn veel verschillende soorten gordijnen om uit te kiezen. Je kan gordijnen krijgen van zijde, katoen, polyester of satijn. Kies vooral voor gordijnen die bij de rest van de kamer passen, maar verlies ook niet de functie van de gordijnen uit het oog.

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen zijn de beste gordijnen om te gebruiken als je langer wilt uitslapen. Verduisterende gordijnen zijn volledig zwart, er kan dus geen licht doorheen. Ze zijn daarom erg goed voor slaapkamers, waar je langer wilt slapen en later wilt opstaan. Als je verduisterende gordijnen in je slaapkamer hebt, word je veel frisser wakker dan wanneer je normale gordijnen hebt of helemaal geen gordijnen. Het verduisterende effect wordt veroorzaakt door het bijzondere materiaal waar dit soort gordijnen van gemaakt zijn. Hierdoor zal je door jouw gordijnen dus een betere nachtrust hebben, waardoor jij je ook fitter zal voelen gedurende de dag.

You May Also Like