stedentrip iceland

Een ijskoude stedentrip

Vandaag staat deze blog geheel in het teken van de IJslandse hoofdstad: Reykjavik. Ik ben namelijk van mening dat er geen betere periode in het jaar is dan nu om even een weekend weg te gaan. De ergste drukte van de toeristen is inmiddels weg en overal keert de rust weer toe. Ideaal om dan de koele kant van de natuur te ontdekken. Dus zoek jij nog een koel weekend weg? Dan is er geen andere optie dan een stedentrip Reykjavik!

Lees snel verder om alles te ontdekken wat je nog niet wist over de IJslandse hoofdstad. Welke bezienswaardigheden moet je bijvoorbeeld echt bezoeken? Wat maakt het weekendje weg echt zo koel?

Dichtbij en persoonlijk

Er is niets koelers dan de natuur. Dat bedoel ik zowel letterlijk als figuurlijk. Ik sta elke keer weer versteld hoe magisch de natuur bijna is. Het herstelt zichzelf indien mogelijk, het past zich aan en het doorstaat de meest bizarre omstandigheden. Daarnaast kan het ook simpelweg erg koud zijn in de natuur. Reykjavik is een plek waar deze twee aspecten tastbaar zijn. Je kunt tijdens een stedentrip Reykjavik de natuur van dichtbij ontdekken en je wordt er op een persoonlijk niveau mee geconfronteerd. Aan de ene kant sta je te kijken naar adembenemende glaciers en aan de andere kant bezoek je geothermische warmwaterbronnen waarbij je spontaan gaat zweten. Zo koel is IJsland!

Niet beperkt tot de hoofdstad

Overigens hoef je jezelf niet te limiteren tot de hoofdstad tijdens jouw stedentrip Reykjavik. Plak er een paar dagen achteraan en je kunt het hele eiland ontdekken. Het is namelijk goed te doen om een auto te huren in IJsland. Daarmee kun je vervolgens geheel op jouw voorwaarden rond reizen. Wanneer je dit doet, dan raad ik je aan de duizend jaar oude lava tunnel te bezoeken. De Grot van Víðgelmir ligt op een afstand van ongeveer twee uur rijden. Deze grot is zeker dat ritje waard. Ruim duizend jaar geleden is de tunnel gevormd toen een nabijgelegen vulkaan uitbarstte. Hierdoor verschroeide de aarde. Het uiteindelijke resultaat was een lavatunnel, omdat het magma ondergronds afkoelde.

IJskoud vermaak voor de stedentrip

Overweeg dan een tour te boeken naar een van de glaciers die IJsland rijk is. Zo is er zelfs een tour door een glacier heen. Deze tour is tot stand gekomen dankzij een tunnel gemaakt door de IJslanders zelf. Zoals je wel kunt verwachten, worden wel de nodige voorbereidingen getroffen. Voordat je de tunnel in de glacier betreedt, moet je eerst een sneeuwpak aantrekken compleet met waterdichte laarzen. Daarmee word je namelijk goed beschermd tegen de koele temperaturen. Zulk ijskoud vermaak kan natuurlijk niet ontbreken tijdens een stedentrip Reykjavik of vakantie IJsland!

You May Also Like