Een dubbele fietstas is geschikt voor iedereen

We houden van fietsen. Is het nu zomer of winter, we springen steeds weer onze fiets op. Alles doen we met onze fiets: winkelen, reizen of gewoon even ontspannen, het kan allemaal. Omdat we vaak wat spullen willen meenemen, maken we veel gebruik van fietstassen. De dubbele fietstas is veruit de populairste fietstas. Ze zijn enorm praktisch. Maar wat zijn nu de verschillende voordelen van een dubbele fietstas?

Meer opslagruimte

Het eerste grote voordeel is natuurlijk de grote inhoud. Je kunt er enorm veel in kwijt. Een fiets met een dubbele fietstas vervangt daarom vaak de auto. Woon je in de buurt van een winkelcentrum of een supermarkt, kun je snel even de fiets nemen om boodschappen te doen. Je bespaart er niet allee benzine mee, het is nog gezond ook. En je bent waarschijnlijk nog sneller dan met de auto ook.
Ook voor langere trips is een fiets met dubbele fietstas uitermate geschikt. Je kunt er een hele picknick in kwijt voor een gezellige dagtrip. Ook voor een langere fietsvakantie zijn de tassen geschikt. Je kunt je spullen om te overnachten makkelijk in de tassen kwijt. De dubbele fietstas is een veelzijdige tas die in eender welke omstandigheid gebruikt kan worden.

In evenwicht fietsen

Een ander voordeel van de dubbele fietstas is dat je ze makkelijk op de bagagedrager kan aanbrengen. Je kunt ze snel met wat riempjes aan je fiets vastmaken en ze zitten niet aan de weg.
Doordat je aan de twee kanten meestal een gelijk gewicht draagt, zal je ook meer in evenwicht fietsen. Denk maar eens hoe moeilijk het is om met een enkele zware fietstas te fietsen. De balans zal je een goed gevoel geven op de fiets en zal de verkeersveiligheid alleen maar ten goede komen.

Verschillende modellen

Een dubbele fietstas is verder geschikt voor elk type fiets. Zowel op heren- als damesfietsen kun je de dubbele tas makkelijk kwijt. Zelfs elektrische fietsen passen ze perfect.
Er bestaan tenslotte ontzettend veel verschillende modellen. Een dubbele fietstas zag er altijd wat lomp uit, maar ondertussen zie je nieuwe stijlvollere trends. Er bestaan verschillende mooie varianten met leuke designs en een keurige afwerking. Let er bij je keuze wel goed op dat de tas waterdicht is. Fiets je vaak in het donker, zorg dan dat er reflecterende elementen op de tas zijn aangebracht.

Zoals je ziet, biedt een dubbele fietstas enorm veel voordelen aan. Ze zijn niet alleen groot, je kunt ze ook nog eens voor verschillende doeleinden gebruiken. Met nieuwe hedendaagse designs zien ze er verder ook leuk uit. Reden te meer om er snel één aan te schaffen!

You May Also Like