Omdenken & dromen, durven, doen!

Er zijn mensen die het liefst drie keer per jaar met vakantie gaan en zij die het heerlijk vinden thuis te blijven. Maar in deze tijden is het eigenlijk voor iedereen wel lastig. Voor degenen die ervan houden erop uit te gaan, moesten dit jaar misschien wel vroeger naar huis dan gepland of de vakanties werden geannuleerd en moesten worden verzet. Nu zou je denken dat de mensen die goed zijn in het vakantie vieren in eigen huis dus weinig problemen ondervinden met de maatregelen. Maar dit is toch niet het geval denk ik. Het is namelijk heel anders als je uit eigen keuze thuisblijft of omdat je geen andere mogelijkheid hebt. Voor ons allemaal geldt dus dat we er het beste van moeten maken en daarbij onze creativiteit en aanpassingsvermogen goed kunnen gebruiken.

Het gaat om omdenken: we gaan kijken naar wat er wel mogelijk is en maken daar het leukste van wat we kunnen. Verder blijven we gewoon plannen maken. Mocht er iets niet door kunnen gaan, dan hebben we een later moment iets leuks om naar uit te kijken. Zo kunnen we elke crisis aan! Wees dus gewaarschuwd: in deze blog gaat het om positief denken!

If you can imagine it…

Het sluit aan op de inspirerende uitspraak van de Amerikaanse schrijver William Arthur Ward: ‘If you can imagine it, you can achieve it. If you can dream it, you can become it.’ Vrij vertaald zegt hij hiermee ‘Als je je het kan voorstellen, kan je het bereiken. Als je het kan dromen, kan je het worden.’ Het betekent natuurlijk niet dat hoe sterker je droom is, dat ook meteen een garantie is dat het ook lukt. Er wordt mee bedoeld dat als je iets heel sterk wenst en het beeld tot in detail voor je kan zien, je vertrouwder wordt met die droom. In je gedachten creëer je als het ware een nieuwe realiteit en het idee is dat je er vervolgens ook naar gaat leven omdat het zo werkelijk aanvoelt. Zo kan je je verbeeldingskracht inzetten om je mogelijke toekomsten voor te stellen om vervolgens te kijken hoe je bij die verbeelde werkelijkheid voelt. Zo kan je erachter komen waar en of je ergens voor wil gaan. Madonna zong niet voor niets ook in Vogue: ‘Your dreams will open the door’. Dat dromen is dus toch ergens goed voor!

Een vakantie om bij weg te dromen

Laten we daarom samen de proef op de som nemen. We willen dus graag met vakantie. Het hoeft niet per se over de grens, want in deze tijden is het eigenlijk wel zo fijn om, als het nodig is, snel weer thuis te kunnen zijn. Het wordt dus een last minute vakantie nederland. Wat zijn de opties? Op voordeeluitjes.nl hebben ze daar nu fantastische deals voor. Bijvoorbeeld een heerlijk hotel aan de rand van de Veluwe met een restaurant waar ze Franse klassiekers serveren. Of een ontspannen verblijf in Zeeland dichtbij de duinen, waar ze een zwembad, sauna en beautysalon hebben. Maar ook Drenthe is prachtig. Daar heb je bijvoorbeeld hotel De Bonte Wever in Assen met een subtropisch zwemparadijs. We dromen nu wel lekker weg, maar het hoeft natuurlijk niet bij dromen te blijven. Pak die kans en geniet volop!

You May Also Like