De voordelen van thuiswerken

Maart 2021, de maand dat iedereen hoopte op versoepelingen van de huidige lockdown. Maar helaas liegen de cijfers er niet om, en moet het land nog langer door in lockdown. De avondklok wordt met drie weken verlengd. We blijven thuis. Langzamerhand beginnen we te wennen aan het thuis zitten en het thuis werken. Maar de ene kan er beter aan wennen dan de ander. Speciaal voor iedereen die alleen maar beren op de weg ziet, alle voordelen van het thuiswerken op een rijtje!

Tijd met familie

Het grootste nadeel voor velen is voor anderen juist het grootste voordelen: de tijd die je met je gezin kan doorbrengen. Natuurlijk zit je af en toe misschien op elkaars lip, maar nooit eerder kon je zo veel tijd besteden met de mensen om wie je het meeste geeft. Een ander voordeel is dat je meer inzicht hebt in elkaars bezigheden op het werk. Veel partners hebben meer respect gekregen voor het werk van de andere en kunnen met meer inzicht praten over wat er op het werk speelt.

Geen reistijd

Niet langer een uur in de file staan, niet meer haasten voor je trein. Je rolt je bed uit en stapt zo je eerste zoommeeting in. Het verdwijnen van reistijd is een groot voordeel van het thuiswerken. Niet alleen voor jou persoonlijk, met de extra tijd die je over houdt. Maar ook voor het milieu. De vermindering van reisbewegingen reduceert de CO2 enorm en de lucht is schoner dan ooit.

Flexibel werkschema

Even een wasje tussendoor, even een frisse neus halen buiten. Door thuis te werken heb je meer vrijheid om je eigen dag in te delen. Een uurtje dat je overdag spijbelt kun je eenvoudig in de avond inhalen. Dit klinkt misschien als een valkuil. Maar in de meeste gevallen wordt er juist efficiënter omgegaan met de tijd.

Geld besparen

Ook wordt er met het thuiswerken veel geld bespaard. Met name voor de werkgever is dit gunstig. Er is immers geen fysieke ruimte meer noodzakelijk, met bijbehorende kosten (energie, schoonmaak, huur, meubilair, faciliteiten, enzovoort). Ook reiskosten zijn verdwenen.

Comfort

Nooit eerder was de fashion industrie zo gericht om comfort. Zo lang je thuis zit kun je dat nette pak en die mooie schoenen lekker in de kast laten hangen. In plaats daarvan trek je een lekkere trui en een paar heren pantoffels aan. Sommigen gaan zo ver zelfs hun pyjamabroek niet meer uit te doen. Daar zie je in die Zoom meeting toch niets van.

 Zo zie je maar: thuis werken is zo erg nog niet.

You May Also Like