jobe zwemvest plaatje

JOBE Zwemvest

Waarom een JOBE Zwemvest dragen tijdens het beoefenen van een watersport? Een Zwemvest zorgt er voor dat je blijft drijven in het water. Dit is fijn als je bijvoorbeeld gaat wakeboarden of waterskiën. Tijdens de start achter de boot helpt het vest je om boven water te blijven wat prettig is. Zwemvesten worden vaak verward met een reddingsvesten, dit is niet juist. Het grootste verschil tussen een een reddingsvest en zwemvest is dat het reddingsvest een kraag heeft. Deze kraag zorgt ervoor dat je in het water bij bewusteloosheid op je buik gedraaid wordt. Tijdens het watersporten is zo’n kraag onhandig en belemmerend. Omdat er altijd iemand op de uitkijk zit is een kraag ook niet nodig. Wanneer er iets gebeurd kan er snel iemand ter plaatse zijn.

JOBE Zwemvest Modellen

Er zijn verschillende zwemvest uitvoeringen in het assortiment JOBE. Het verschil tussen de verschillende modellen zit in het materiaal en de pasvorm. Deze eigenschappen hebben invloed op het draagcomfort en de functionaliteit van de zwemvesten. Zo is er een JOBE Zwemvest van Nylon maar ook van Neopreen. Het Neopreen materiaal is een luxere materiaalsoort met meer flexibiliteit. Ook heeft neopreen als voordeel ten opzichte van een Nylon zwemvest is dat het beter ademt. Dit zorgt ervoor dat dat het zweet kan worden afgevoerd naar buiten.

JOBE Zwemvest Wakeboarden

Voor het wakeboarden kan gekozen worden tussen zwemvesten en competition vesten. De competition vesten zijn niet gekeurde zwemvesten met een minimaal drijfvermogen. Het voordeel van zo’n vest is dat je veel bewegingsvrijheid hebt. Bij het wakeboarden is dit prettig bij het doen van bijvoorbeeld jumps en tricks. Voor recreatieve wakeboarders wordt veelal gekozen voor een zwemvest voor veer bescherming.

JOBE Zwemvest Kleuren

Sinds dit jaar heeft JOBE veel aandacht besteed aan het mix en match principe. Hierdoor is het mogelijk om verschillende artikelen met elkaar te combineren binnen dezelfde stijl. Voorheen ware de kleuren afwijkend waardoor de stijl net niet af was. Door de kleurtinten bij alle productgroepen gelijk te maken zijn de verschillen tussen de kleuren minimaal. Stel dus nu je eigen set samen met bijvoorbeeld een wakeboard, wetstuit en JOBE zwemvest binnen dezelfde stijl.

You May Also Like