Een matrasvlieger gebruiken

Een matrasvlieger kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Je kunt hier een dagje mee gaan vliegeren aan de kust, maar je kunt matrasvliegers ook gebruiken als kites. Kitesurfen is namelijk een sport, die in de afgelopen jaren sterk in populariteit is toegenomen. Kitesurfen is een watersport waarbij de surfer op een kleine surfplank staat. Zo’n kleine surfplank wordt ook wel een wakeboard genoemd. Terwijl de surfer op z’n wakeboard staat, wordt hij voortgetrokken door een kite. Zo’n kite wordt ook wel een matrasvlieger genoemd. Kitesurfen is een populaire variant op windsurfen. Wanneer jij een surfer bent, en op zoek bent naar een nieuwe kite, of eens uit wilt proberen of kitesurfen iets voor je is, zijn er verschillende soorten matrasvliegers verkrijgbaar.

Soorten matrasvliegers

Er zijn verschillende soorten matrasvliegers verkrijgbaar. Bijvoorbeeld bij surfshop Telstar. Matrasvliegers zijn te krijgen in verschillende soorten en maten. Vroeger had een matrasvlieger 2 stokken, maar tegenwoordig wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van toming om de vlieger in vorm te houden. Een groot voordeel hiervan is dat je zo’n matrasvlieger eenvoudig op kunt rollen, en hem dus gemakkelijk mee kunt nemen in de kofferbak van je auto. Daarnaast heb je ook een keuze uit het aantal lijnen van de matrasvliegers. Je kunt bijvoorbeeld een 2 lijns, drie lijns of 4 lijns matrasvlieger aanschaffen. Welke soort matrasvlieger je nodig hebt, is afhankelijk van de ervaring die je hebt met kitesurfen.

Ervaring

Wanneer je pas begint met kitesurfen is het aan te raden om op zoek te gaan naar een 2 lijns matrasvlieger. Naarmate je het kitesurfen wat beter onder de knie hebt, kun je een 3 lijns, of 4 lijns matrasvlieger uitproberen. Ook kun je op zoek gaan naar een stuntvlieger. Zo’n matrasvlieger voelt wat agressiever aan, door de hoge snelheid die je met behulp van zo’n matrasvlieger kunt halen. Met zo’n stuntvlieger kun je allerlei trucs op het water uitvoeren. Naast de verschillende soorten matrasvliegers, zijn er ook verschillende maten verkrijgbaar. Welke maat je precies nodig hebt, is afhankelijk van een aantal factoren.

Verschillende maten

Wanneer je op zoek gaat naar kites bij surfshop Telstar, zal je al snel tot de ontdekking komen dat er naast de verschillende soorten matrasvliegers, ook verschillende maten verkrijgbaar zijn. Welke maat vlieger je nodig hebt, is onder andere afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij kun je denken aan je lichaamsgewicht, de windkracht en de ervaring die je hebt met kitesurfen. Matrasvliegers zijn over het algemeen verkrijgbaar met een oppervlakte van tussen de 2,5 en de 4 vierkante meter.  Wanneer je lichaamsgewicht tussen de 90 kg en de 110 kg is, zal je de beste prestaties behalen met een matrasvlieger van 4 vierkante meter. Er zijn dus verschillende matrasvliegers verkrijgbaar die je kunt gebruiken tijdens het kitesurfen. Vaak is het aan te raden om meerdere vliegers aan te schaffen. Dit zodat je tijdens verschillende weersomstandigheden verzekerd bent van de juiste matrasvlieger.

You May Also Like