Winkelen met een dekentje op de bank

Oh, alles is in de klerenkast is te klein geworden. Het overkomt de beste. Dat moment dat je of de helft van de kast niet meer gebruikt, of je een winkel uitloopt met lege handen omdat je zelfs de grootste maat niet meer past. Geen wonder, reguliere dameskleding is te klein voor een groot deel van de vrouwen. Volslanke heupen of een grote boezem is iets waar veel modeontwerpers toch niet aan lijken te denken ook al staat het internet vol met aanmoediging voor het accepteren van ons lichaam als iets wat níet perfect hoeft te zijn. Integendeel, het is prachtig zoals het is. Inclusief de kuiltjes en het extra laagje vet. Wees er maar trots op want het is van jou.

Een veranderende klerenkast

Ik heb er jaren over gedaan om te accepteren dat mijn lijf er niet uitziet zoals de foto’s die ik voorbij zie komen op reclameposters en instagrampagina’s. De vrouwen op die afbeeldingen kunnen onmogelijk een reep chocola opeten zonder zich zorgen te maken of te moeten nuanceren. Het leven is te kort om in te houden op de dingen waar je echt van kan genieten. Ik besloot dat het tijd was om het roer om te gooien door tegen mezelf te blijven zeggen: het is oké zoals het is. Dit werd mijn mantra tijdens het tandenpoetsen, bij het lunchen,  en ook tijdens winkelen. Soms kan het vervelend voelen als kleding die je leuk vindt niet past maar er zijn tegenwoordig zoveel manieren om diezelfde modellen ergens anders te vinden in de goede maat. In de meeste steden zijn er hippe winkels maar er is ook een enorm aanbod op het internet. Dit kan ook een echt momentje voor jezelf zijn. Op de bank met een dekentje een leuk tuniek grote maten voor de verjaardag van je beste vriendin te vinden en alle tijd hebben om te kiezen.

Grote maten bh

De allergrootste zoektocht kan het zoeken naar de perfecte bh zijn. Ik vond het heel fijn om te zien dat ze bij Meyer Mode een hele pagina hadden met bh’s in mijn maat. In de meeste winkels hebben ze bh’s tot een bepaalde maat. Inmiddels ga ik daar niet eens meer heen omdat het altijd leidt tot teleurstelling. Een grote maten bh hoeft ook echt niet lelijk te zijn om fijn te kunnen zitten. Dat is een aanname die veel vrouwen hebben maar niets is minder waar. Ze kunnen naast comfortabel ook heel sexy zijn!  

 

You May Also Like