Tips voor een wandelvakantie (in eigen land)

Door Corona is het tegenwoordig nauwelijks mogelijk om op vakantie te gaan of een leuke activiteit te doen. Een weekje op vakantie in eigen land is daarom juist nu erg populair geworden. En omdat er niet veel te doen is qua activiteiten is wandelen vaak een goede optie. Niet een blokje om, maar denk hierbij aan een aantal kilometer wandelen! In deze blog geef ik je tips over de leukste wandel vakanties in Nederland en wat je aan moet doen.

Wandelen in Nederland

Wist je dat in Nederland meer dan 540 routes zijn die er gewandeld kunnen worden. Zo zijn er wandelroutes tot 5 kilometer, maar er zijn ook speciale wandelroutes tot wel 50 kilometer! Vaak zijn deze wandelroutes door mooie natuurparken of door dorpjes waar je zelf nog nooit van hebt gehoord. Als je niet een dagje wil gaan wandelen, maar voor een week, kan je er ook voor kiezen om de auto te pakken naar een van de schiereilanden, Zeeland, Limburg of de Veluwe. Hier zijn vaak veel wandelroutes en zijn er hotels op de routes te boeken. Mocht je echt enthousiast zijn om aan een goede wandelvakantie te beginnen is het Pieterpad wellicht iets voor jou. Hier wandel je vanaf Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg. Deze route is in totaal bijna 500 kilometer! 

Wat heb je nodig?

Voor een klein stukje wandelen heb je vaak niet veel nodig, maar als je echt aan een wandel vakantie gaat beginnen is het toch belangrijk om een aantal spullen aan te schaffen. Allereerst natuurlijk goede wandelschoenen. Je wilt namelijk voorkomen dat je last van je voeten krijgt, blaren of een verstuikte enkel als je over een boomstam moet stappen. Om te voorkomen dat je last krijgt van je hielspoor kan je het beste een steunzooltje in je schoenen doen. Dit zorgt er namelijk voor dat je stevig in de schoen staat en geen last krijgt van je hiel. Ook is een hoge schoen handig, dit voorkomt dat je steentjes in de schoen krijgt en mocht het gaan regenen je voet ook niet super nat wordt. 

Ook is goede kleding van belang. Een goede (afrits) broek is handig. Mocht het gaan regenen is de broek waterafstotend, maar mocht het warm worden kun je van de lange broek een korte broek maken, ideaal dus! Daarbij is een gewatteerde regen jas ook geen overbodige luxe. In Nederland kan het namelijk uit het niets gaan regenen. 

Een tas of rugzak is ook belangrijk, zeker als je een lange wandeltocht gaat maken. Bij het uitkiezen van een rugzak is het vooral belangrijk om te voelen hoe deze op je rug zit. Kijk hierbij goed dat die perfect op je rug hangt en niet te laag of hoog zit. Want hierdoor kan je veel rugpijn krijgen. De rugzak hoeft niet groot te zijn, want alleen wat flesjes water en wat broodjes hoeven er voor de wandeltocht in te zitten!

Hopelijk plan jij binnenkort een wandelvakantie in eigen land in en kom je met deze tips een heel eind! Alvast veel wandelplezier !!

You May Also Like