De toekomst in zicht

Niemand kan de toekomst voorspellen. Sommige mensen beweren van wel maar dat is nooit bewezen en dus blijft het wat dat betreft op goed vertrouwen aan komen. Maar toch moeten we soms een gokje wagen of vinden we het prettig om over de toekomst na te denken. Zelf stond ik een aantal weken geleden in de positief positie van zowel moeten als het prettig vinden. Ik ging namelijk verhuizen. In deze blog vertel ik meer over de toekomstplannen die veel besproken worden. Lees je mee?

Wel of geen kinderen

Eén van de eerste dingen waar ik aandacht toen ik begon met het schrijven van deze blog was het onderwerp: kinderen. Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld om te trouwen en kinderen te krijgen. Niemand vroeg daar zelfs naar. Sterker nog, er werden vaak juist vragen gesteld als er geen kinderen kwamen. Tegenwoordig is dat wel anders. De nieuwere generaties kiezen juist in heel veel gevallen niet voor kinderen. Dit kan voor wrijving zorgen tussen jou en je partner, wanneer jullie hier anders over denken. ‘Food for thought’, zoals het gezegde luidt.

Waar ga je wonen

Een ander, wellicht minder permanent ding, is je woonsituatie. De meeste mensen blijven niet op dezelfde plek wonen voor de rest van hun leven. Een verhuizing die in bijna iedereens leven voorkomt, is die wanneer je voor het eerst uit huis gaat. Wanneer je je eerste eigen woning koopt, moet je ook een beetje in de toekomst leren kijken. Zeker wanneer het gaat om je hypotheek en vooral je hypotheekrente. Wanneer je een korte tijd ergens denkt te gaan wonen, vijf jaar bijvoorbeeld, dan is een hypotheekrente van vijf jaar logisch en het meest voordelig. Maar ben je van plan om ergens een zeer lange tijd te gaan wonen, dan loont een hypotheekrente 20 jaar vast juist. Ook dat vraagt om een gokje op de toekomst in veel gevallen. Kijk op Hypotheekrente.nl voor meer informatie.

Zelfde baan?

Het laatste grote puntje op de agenda van toekomstgedachten is toch wel het werk of in ieder geval de bron van inkomsten. Hoelang ben je nog van plan om op dezelfde plek te blijven. Zijn er doorgroeimogelijkheden? En het meest belangrijke, ben je gelukkig? Of wil je toch wat anders? Wellicht een nieuwe studie? Veel mensen denken eraan om een eigen bedrijfje te openen. Nu is de tijd om daarover na te denken. Wat is het plan en hoe wil je het bereiken?

You May Also Like