De woonkamer inrichten doe je zo

Ben jij toe aan een nieuwe inrichting van je woonkamer maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Dan lees je hier enkele tips om de ideale woonkamer te creëren. We spenderen veel tijd in deze kamer in het huis dus het is belangrijk dat je je er comfortabel voelt. Het is vaak de plek waar we zowel ontspannen als eten. En nu we vooral thuis werken heeft de woonkamer en in sommige huizen nog een functie bij gekregen, namelijk het thuiskantoor. Met al die verschillende functies kan het best een klus zijn om de juiste inrichting te kiezen. Soms ben je zo gewend aan een stijl en inrichting dat je geen idee meer hebt wat alle mogelijkheden nu eigenlijk zijn.

Functie en inrichting

Is jouw woonkamer alleen een ruimte voor ontspanning, waar je met een fijn boek op de bank ploft of jouw favoriete Netflix serie vanuit een comfy fauteuil kijkt? Of is jouw woonkamer ook de plek waar de Eetkamerset staat en waar je alleen of met een gezin ‘s avonds lekker lang blijft tafelen? Het is belangrijk om de functies van je woonkamer te bepalen om vervolgens de juiste indeling te kiezen. Ben je een echte tv-kijker, dan wil je ruimte voor een grote televisie en een groot tv-meubel. Heb je kinderen die gek zijn op knutselen, dan moet je rekening houden met voldoende opbergruimte. En als je ’s ochtends graag met een kop koffie aan tafel de krant leest, dan wil je voldoende licht van een fijn ochtendzonnetje.

Woonstijl

Nu het duidelijk is waar je de woonkamer allemaal voor gaat gebruiken en welke indeling daarbij past is het tijd op je woonstijl te bepalen. Ga je bijvoorbeeld voor een gezellige landelijke of bohemian stijl, een minimalistisch Scandinavische stijl of een stoere industriële stijl? Online kun je veel inspiratie opdoen voor verschillende woonstijlen. Ben je er nog niet helemaal uit, maak dan een moodboard met foto’s, plaatjes en kleuren die jou aanspreken. Grote kans dat je jouw ideale woonstijl en zo uithaalt als je alles bij elkaar zet.

Meubels

Na het bepalen van de woonstijl kun je kijken of jouw meubels hier bij passen of dat je toe bent aan nieuwe meubels. Voor de zithoek heb je in ieder geval een comfortabele bank, een tv-meubel, tv, salontafel en verlichting nodig. Maakt de eethoek ook onderdeel uit van de woonkamer, dan heb je ook een eettafel, Eetkamer stoelen, servieskast en hanglampen nodig. Een neutraal kleurenpalet geeft het geheel een rustige uitstraling. Binnen het kleurenpalet kun je wel gebruik maken van verschillende materialen zodat het geheel niet saai wordt. Wedden dat jouw perfecte woonkamer binnen no time werkelijkheid wordt?

You May Also Like