Je tuin verdient af en toe best wat aandacht!

Waar het vorig jaar nog over mijn buitenverlichting ging, gaat het vandaag over de meubels die daar buiten bij horen! Met deze mooie zomer voor de boeg, en waar we waarschijnlijk toch veel thuis zullen moeten zitten, leek het mij het perfecte moment om mijn tuin weer eens onder handen te nemen. De meubels waren namelijk inmiddels wel aan vervangen toe, en ook de barbecue en accessoires eromheen konden wel een nieuw tintje gebruiken. Maar waar moet je dan beginnen? Dat is altijd de grote vraag. Daarom had ik voor mezelf een aantal dingen opgeschreven, die echt in een goede tuin moeten staan. Dus daar gaan we!

Een goede loungeset

Een tuin is in essentie voor mij een plek om te ontspannen. Als je een hele dag hard hebt (thuis) gewerkt, dan wil je thuis komen en lekker op de bank neerploffen. Nou is dat in de zomer een andere bank: de loungebank buiten.

Een goede loungeset biedt in ieder geval plek aan ten minste vier mensen, maar de mooiste is er een die bestaat uit een hoekbank en twee stoelen, en uiteraard met een tafeltje erbij. Toegegeven, hier heb je wel best wat ruimte voor nodig. Maar als je het aankan, dan is dat een geweldige optie. Pro tip: leg een buitenkleed onder je set! Dit geeft een geweldig effect.

Eettafel met goede tuinstoelen

Als je gasten over de vloer verwacht te hebben, en je wilt lekker buiten eten, dan hoort daar een goede buitentafel bij. Je wilt namelijk niet eten aan een loungeset, want daar zit je veel lager op. Dus daarom eet je aan tafel met een tuinstoel van normale hoogte. Dan kan je echt genieten van je eten, en van je gasten.

Bescherming van de zon

Buiten zitten is geweldig, maar je wilt ook dat je af en toe de schaduw op kan zoeken. Voor de juiste zonbescherming kiezen is dan ook een must. Er zijn veel verschillende soorten parasols, en de juiste kiezen is dan ook enorm belangrijk. Tegenwoordig zijn er twee die behoorlijk populair zijn, en dat zijn de zweefparasols en de doeken.

Een zweefparasol staat, zoals elke parasol, op een stevige voet, maar deze hangt vervolgens over je tafel heen, in plaats van dat hij vanuit diezelfde paal openslaat. Tevens kan je deze vaak kantelen op een bepaalde manier. Dus zo kan je hem in controle houden.

Veel om over na te denken, dus ga aan de slag een richt je tuin opnieuw in!

You May Also Like